Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Douane Schiphol onderschept neushoornhoorns

  •  
19-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Zwarte neushoorn

© Bron: Pixabay

De douane op Schiphol heeft vijf hoorns van neushoorns en vier andere objecten die waarschijnlijk van deze hoorns gemaakt zijn, onderschept. De bagage waarin het spul zat, was van een dertigjarige Chinese man die onderweg was van Zuid-Afrika naar Shanghai. De vondst was afgelopen weekend, maar het Openbaar Ministerie (OM) maakte dit pas dinsdag bekend.

half miljoen aan neushoornproducten

De spullen werden ontdekt met scanapparatuur. De geschatte waarde van de neushoornproducten bedraagt circa een half miljoen euro. De voedsel- en warenwaakhond NVWA heeft de spullen in beslag genomen. Het OM heeft een onderzoek ingesteld. De rechter-commissaris heeft dinsdag besloten om de verdachte twee weken in bewaring te houden.
Voor de handel in beschermde diersoorten bestaan strikte internationale regels. Die moeten tegengaan dat zeldzame dieren worden gestroopt om bijvoorbeeld hun hoorns.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.