Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Drie nieuwe wisenten in het Kraansvlak

  •  
18-03-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
IMGP5511-crop.jpg
Het provinciaal Waterleidingbedrijf PWN en de Stichting ARK hebben deze week (opnieuw) drie wisenten losgelaten in het Kraansvlak, een deelgebied van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. April 2007 werden al drie dieren losgelaten. Van twee extra vrouwtjes die toen ook zouden worden losgelaten, bleek er een drachtig. Vandaar dat die pas nu, met kalf, alsnog werden vrijgelaten.
De wisenten zijn onderdeel van een pilot. Doel: ontdekken hoe deze grootste Europese zoogdieren zich gedragen in de Nederlandse natuur. Hubert Kivit, ecoloog van PWN, verwacht dat de wisenten een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de begrazing van het gebied. Daarnaast denkt hij dat de dieren een aanwinst zijn voor Nederlanders die willen genieten van oer-natuur. Want tot enkele duizenden jaren terug kwam de wisent van nature ook in onze contreien voor. Nu rest er alleen een populatie in Oost-Europa. De dieren die nu zijn losgelaten kwamen uit de oerbossen van Bialowieza.
meer foto's van Rob Buiter  
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.