Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

E-Wasterace, scholieren zamelen electronisch afval in

  •  
11-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Scholieren zamelen zoveel mogelijk electronisch afval in

© fotograaf: Joyce

Elektronisch afval ook wel E-waste genoemd wordt in ons land slecht ingezameld. Meer dan de helft van dit afval belandt nu op de grote hoop, in plaats van dat het gerecycled wordt. Zonde want deze spullen zitten vol met waardevolle materialen. Om het besef over dit afval en het recyclen te bevorderen, lanceerde de jonge initiatiefnemer Timmy de Vos de E-waste Race.

De E-Wasterace

Tijdens de E-waste Race nemen scholieren uit groep 6, 7 en 8 het tegen elkaar op om e-waste uit de wijk in te zamelen. De school die het meeste inzamelt, wint een schoolreisje. Via een website kunnen buurtbewoners aangeven welke elektronische apperatuur zij voor inzameling aan te bieden hebben. Hierop komen de scholieren langs om het afval op te halen. Want veel van het afval blijft nu nog in huizen rondslingeren. Iedereen heeft nog wel ergens een oud telefoontje, kapotte dvd-speler of wekker liggen. Dat is jammer van de dure grondstoffen. Wilt u uw electronisch afval laten ophalen door een school in de buurt ?
Meer informatie over de E-wasterace

De Regenboog

Basisschool De Regenboog te Kortenhoef staat op dit moment aan kop tijdens de E-waste Race in haar regio. Tot en met 12 oktober 2018 strijden de leerlingen tegen 9 andere groepen van basisscholen in de regio om zoveel mogelijk afgedankte elektrische apparaten in te zamelen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.