Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Ecoloog Ferwerda 'duurzaamste'

  •  
11-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
trouw

© Duurzame 100 van Trouw

Ecoloog Willem Ferwerda is de nieuwe nummer 1 van de Duurzame 100 van dagblad Trouw. De jury koos hem uit een lijst met ruim vierhonderd namen.
Willem Ferwerda is oprichter en directeur van Commonland, een organisatie die de natuur, de bodem en de landbouw in grote, onleefbaar geworden gebieden wil herstellen. Hij pakt omvangrijke gebieden aan, zoals de gortdroge Altiplano in Spanje, een gebied zo groot als de provincie Noord-Brabant. Geen makkelijke klus, oordeelt de jury, die Ferwerda's 'brede en toch praktische benadering' bewondert.
De achtste editie van de Duurzame 100 kent een recordaantal nieuwkomers: 34 stonden niet eerder op de lijst. Ook staan er meer vrouwen in, 39 tegen 32 vorig jaar. Hoogste nieuwkomer is GroenLinks-Kamerlid Jesse Klaver die dit jaar het initiatief nam voor een Klimaatwet.
De editie van 2016 van de jaarlijkse ranglijst met invloedrijkste duurzame Nederlanders staat dinsdag in Trouw.
Bron: ANP

Meer over:

duurzame 100
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.