Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Dino evolueerde van carnivoor naar vegetariër

  •  
24-10-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
458 keer bekeken
  •  
dino.jpg
Een schedel van een jonge dinosaurus die 190 miljoen jaar geleden leefde, heeft aangetoond dat dino's langzaam maar zeker van vleeseters veranderden in planteneters. Een deel van de tanden van de Heterodontosaurus is scherp en bedoeld om vlees mee te eten, een ander deel is gemaakt om planten te vermalen.
Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Chicago. De schedel werd al in de jaren '60 gevonden in Zuid-Afrika, maar nu pas onderzocht op de tanden. ,,Deze schedel toont aan dat de dinosaurus in het midden van de overgang zit'', lichtte onderzoekster Laura Porro donderdag toe.
De oudste dinosaurussen leefden 230 miljoen jaar geleden en waren allen carnivoor. Een aantal soorten die zich later ontwikkelden, zoals de Triceratops en de Ankylosaurus, aten enkel planten. De Heterodontosaurus werd ongeveer zo groot als een kalkoen.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.