Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Eerste milieubewuste videoclip

  •  
17-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Donderdag 16 juni is de eerste milieubewuste videoclip uitgebracht door Florian Wolff. Op de set van deze videoclip is gewerkt met energiezuinige lampen en reflectieboorden (voor natuurlijk licht). De grootste lamp verbruikte 'slechts' 400 watt. Met LED panels werd 'ingelicht'.
Op de buitenlocaties zijn geen energie verbruikt qua lampen. Op de binnenlocaties lag het gebruik nooit hoger dan dat van een strijkbout. Op binnenlocatie is met Greenchoice stroom gefilmd. De camera accu's zijn wel gewoon 'grijs' opgeladen.
De crew is zoveel mogelijk uit Utrecht bij elkaar gezocht. Meer dan de helft van de mensen komt uit Utrecht. Zes van zeventien mensen kwamen uit Amsterdam, Hilversum of Alphen a/d Rijn. Acteurs kwamen wel van buiten, maar met openbaar vervoer.
Er was geen plastic aanwezig op de set (op één dag na). Iedereen nam zijn eigen mokken mee. De catering was volledig biologisch/vegetarisch via HOOI van BD-totaal (organic foodservice).
Alleen de regisseur had een storyboard, en de regie-assistent had papieren continuetijdssheets. Verder was er geen papier op de set. 'Art' en kleding is tweedehands/gerecycled en weer terug gebracht.

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.