Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Eerste Wereld Bijendag

  •  
18-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
193 keer bekeken
  •  
wildebij.jpg
20 mei is uitgeroepen tot Wereld Bijendag door de Verenigde Naties om meer aandacht te vragen voor de wereldwijde afname van de bij. Door pesticidengebruik in de landbouw en een steeds intensievere landbouw gaat het al jaren slechter met de bijen. Vooral wilde bijen laten een dramatische afname zien.

Solitair

In Nederland leven 350 soorten wilde bijen met prachtige namen als Rosse Metselbij, Pluimvoetbij, Kustbehangersbij of Aardhommel. Deze solitairlevende bijen spelen een belangrijke rol bij het bestuiven van gewassen. Door het verdwijnen van bloemrijke en kruidenrijke graslanden hebben de wilde bijen het moeilijk om aan voedsel te komen.

Pittig Fruit

Voor telers van appels, peren en ander fruit zijn bijen een waardevolle toevoeging aan hun inkomsten. Het Europese project 'Meer Natuur Voor Pittig Fruit' onderzoekt welke maatregelen  telers kunnen nemen om hun boomgaarden met laagstamfruit aantrekkelijker te maken voor de bijen. Meer dan 100 telers doen al mee aan dit project.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.