Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Egel verhuist haar jongen

  •  
28-09-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
319 keer bekeken
  •  
Moederegel verplaatst haar jong naar een nieuw nest verderop in de tuin. Je kan goed zien dat het baby-egel z’n ogen nog dicht heeft. René Pennings vertelt daarover: “Omdat het huis van mijn vriendin komende weken gerenoveerd gaat worden verplaatste zij een kast die tegen haar schuur stond. Onder een hoop bladeren hoorde zij geluiden. Toen ze ging kijken bleek er een egel met zeven jongen onder verborgen te zijn. Besloten werd de egelfamilie naar mijn achtertuin te verhuizen. Ze kregen een ongebruikte duiventil als nieuwe behuizing. Dat beviel moeder egel blijkbaar niet. Ze ging op zoek naar een nieuwe plek en vond die in de haag van mijn achterbuurvrouw. Eerst werden bladeren verzameld en vervolgens werden de jongen één voor één overgebracht.”

Meer over:

egel
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.