Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Egelweekend_19_09_2014

  •  
19-09-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
egels_03.jpg

© Fotograaf: corineoste

Op 20 en 21 september is het Egelweekend 2014. Tijdens dit weekend roept de Zoogdiervereniging iedereen op om waarnemingen van egels door te geven, bijvoorbeeld uit eigen achtertuin of buurt. De Zoogdiervereniging wil met het Egelweekend zoveel mogelijk gegevens van egels verzamelen.
Minder egels
De Zoogdiervereniging verzamelt deze waarnemingen (en die van eerder jaren) om een beeld te krijgen van de verspreiding van egels in 
Nederland. Het lijkt namelijk of er minder egels waargenomen worden. Zowel levende als dode egels kunnen aangemeld worden. Het gaat om alle waargenomen egels uit 2014.
Waarnemingen van egels kunnen hier  worden doorgegeven.
Egel in achtertuin
Egels komen veel voor in achtertuinen in steden en dorpen. Vilmar Dijkstra van de Zoogdiervereniging geeft tips hoe mensen de egel een warm welkom kunnen bezorgen in hun achtertuin, door bijvoorbeeld een egelhuis te bouwen en tuinafval te laten liggen. De egel is daarnaast ook erg nuttig om u tuin op een natuurlijke manier te ontdoen van slakken.
Bekijk de tipvideo over een egelvriendelijke tuin:
Filmpje van egel met jong in de achtertuin van Vilmar Dijkstra.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.