Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Einde aan paraffinelozing op zee?

  •  
11-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
uitstoot-vrachtschip_01.jpg
Als je in Nederland je afval zomaar op straat gooit dan riskeer je een fikse boete. Op zee is dat een heel ander verhaal. Nog steeds mogen schepen hun vervuilde afvalwater met paraffineresten gewoon in zee lozen. En dat moet snel afgelopen zijn, vindt minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. Volgens haar is het niet meer van deze tijd dat deze resten zomaar in zee kunnen worden geloosd.

Covenant

Deze week sloot ze een convenant met reders, verladers en de haven van Rotterdam. Hierin is opgenomen dat schippers een vergoeding krijgen als ze hun vervuild schoonmaakwater in de havens van Rotterdam en Moerdijk afgeven. Verder wordt er volgens de minister ook internationaal aan strengere afspraken gewerkt om lozingen van waswater met paraffine te stoppen.

Aangespoeld

Op de Nederlandse stranden spoelt regelmatig paraffine aan, merkt ook stichting De Noordzee. Deze milieubeweging onderzoekt al jaren welk afval er op onze stranden beland. Vroege Vogels spreekt Floris van Hest, directeur van stichting De Noordzee.

Meer over:

paraffine, noordzee
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.