Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Eindejaarsplantenjacht

  •  
18-12-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Zoekkaart_Plantenjacht_2015.jpg
Dit jaar vragen de hoge temperaturen er echt om: om rond de Kerst en de jaarwisseling op zoek te gaan naar bloeiende planten. FLORON, de organisatie die onderzoek doet naar wilde planten, organiseert voor de tweede keer een Eindejaarsplantenjacht.
Van vrijdag 25 december tot zondag 3 januari gaan plantenliefhebbers overal in Nederland op zoek naar bloeiende planten. FLORON en Vroege Vogels zijn benieuwd hoeveel verschillende planten er dan nog in bloei staan en welke bloeiende plant het meest wordt gezien. Vorig jaar waren dat er 383!
bloei1
Fotograaf: MarijkeKemps fotgrafeerde deze bloeiende gaspeldoorn op 17 december .
De Eindejaarsplantenjacht is een mooie aanleiding om na een overdadige brunch erop uit te trekken en de bloeiende planten te noteren die je tegenkomt in het bos, op de hei of tijdens een blokje rond in stad of dorp. Ook in je tuin kunnen bloeiende planten aanwezig zijn. Iedereen kan meedoen!
Fotograaf creatief: ’16 december, de eerste sneeuwklokjes gewoonlijk is dat in januari.’
Doe mee met de Eindejaarsplantenjacht en download de zoekkaart
Iedereen kan meedoen. De regels zijn eenvoudig:
1. Kies een moment tussen vrijdag 25 december (1e kerstdag) en zondag 3 januari, met goed weer voor een wandeling.
2. Noteer gedurende één uur alle wilde en verwilderde planten die in bloei staan. Losse foto's en meldingen van bloeiende planten mogen ook. Je hoeft geen aantallen te noteren.
3. Geef de resultaten door aan FLORON door een berichtje te plaatsen op de Facebook-pagina of het formulier in te vullen oude site. Melden via Twitter mag ook met #plantenjacht. Je kunt je waarnemingen doorgeven tot uiterlijk maandag 4 januari 2016.
4. NIEUW in 2015: Tel je de bloeiende planten in je tuin? Voer dan je waarnemingen in op tuintelling.nl .
Kijk voor meer informatie op plantenjacht.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.