Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

En verder: Fenolijn en Japanse duizendknoop

  •  
07-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
73 keer bekeken
  •  
egel

© Rob Buiter

De egelstichting sloeg alarm deze week: er worden steeds meer magere egels aangetroffen. Door de warme zomer kroop hun voedsel steeds dieper de grond in. Daardoor hebben ze geen vetlaag op kunnen bouwen. Doordat hun vetreserve onbreekt, kunnen ze nog niet beginnen aan hun winterslaap. Om de egels te helpen, kunt u kattenvoer en water voor ze neerzetten. Kortom help de egel de winter door! Iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar de Vroege Vogels fenolijn op  035-6711338Meer over het Feno-project bij De Natuurkalender .
Botanische bandieten
In de serie “Botanische bandieten” gaan we met botanisch filosoof Norbert Peeters langs de planten die we als invasieve exoot bestempelen. Planten die ongebreideld voortwoekeren en vaak onze inheemse soorten verdringen. Maar ooit zijn ze naar Nederland gehaald vanwege hun nut of schoonheid. Deze keer: de Japanse duizendknoop.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.