Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

En verder: Fenolijn & Botanische bandiet

  •  
04-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zwartvlekwinteruil.jpg
Terwijl dagvlinders als de kleine vos, de dagpauwoog en de gehakkelde aurelia genieten van hun winterrust, is het seizoen van enkele soorten nachtvlinders nu pas aangebroken. Zoals de zwartvlekwinteruil, een vlinder die zich pas vanaf november laat zien, na de eerste nachtvorst. De rupsen leven in mei en juni op allerlei soorten bomen en struiken, waaronder sleedoorn, sering en roos.
Andere nachtvlinders die in de winter actief zijn, zijn de wachtervlinder, bosbesuil en roodkopwinteruil. De wachtervlinder is te herkennen aan de kleine niervlek op de voorvleugel met aan weerszijden daarvan een klein ‘satellietvlekje’.  Iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar de Vroege Vogels fenolijn op 035-6711338 .
Bron: Vlinderstichting

Botanische bandieten

In de serie “Botanische bandieten” gaan we met botanisch filosoof Norbert Peeters langs de planten die we als invasieve exoot bestempelen. Planten die ongebreideld voortwoekeren en vaak onze inheemse soorten verdringen. Maar ooit zijn ze naar Nederland gehaald vanwege hun nut of schoonheid. Deze keer: de waterhyacint.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.