Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

ENCI-groeve weer geopend

  •  
05-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
85 keer bekeken
  •  
ENCI-groeve

© Foto Henny Radstaak

Vanaf 5 oktober is de ENCI-groeve weer opengesteld voor publiek. In juni moest de groeve gesloten worden vanwege overweldigende belangstelling, maar het gebied is nu zodanig aangepast dat er geen onveilige situaties meer kunnen ontstaan. Tot nader orde geldt er wel een zwemverbod.

Indrukwekkende mergelwand

Na ruim negentig jaar aan mergelwinning werd de ENCI-groeve in Maastricht dit voorjaar teruggegeven aan de natuur. Natuurmonumenten opende er een wandelpad en maakte een trap langs de indrukwekkende mergelwand. De groeve biedt een on-Nederlands uitzicht. Door onveilige situaties bij het natuurbad werd de groeve kort na opening gesloten.

Maatregelen

In alle waterplassen in de ENCI-groeve mag niet meer gezwommen of pootje gebaad worden. De komende maanden wordt er door de betrokken partners van het natuurgebied een recreatieplan opgesteld waarin wordt vastgelegd hoe het gebied het beste kan worden ingericht en gebruikt met respect voor de natuur.

Beperkt toegankelijk

In de winter wordt er nog kalksteen gewonnen en daarom is de groeve van 1 november tot 1 mei alleen toegankelijk via de trap. e groeve is tot 1 april dagelijks geopend van 09.00 – 17.00 uur. Van 1 april tot 1 september kan de groeve dagelijks bezocht worden van 08.00 – 20.00 uur. Bekijk de website voor meer informatie.

Kijkje in de groeve

Vroege Vogels TV daalde dit voorjaar af in de groeve. Bekijk de ENCI-groeve alvast van dichtbij en ver af in de reportage
Bron: Natuurmonumenten

Meer over:

enci, groeve
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.