Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Eneco bouwt Duitse superbatterij

  •  
06-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Windmolen

© Bron: Pixabay, steppinstars

Eneco gaat met het Japanse Mitsubishi Corporation de grootste batterij van Europa bouwen. Op deze manier creëert de maatschappij reservecapaciteit op het Europese elektriciteitsnetwerk en wordt het mogelijk om overproductie van lokale windstroom op te slaan.

Sleeswijk-Holstein

De batterij komt naast een transformatorstation in het Duitse Jardelund, in de deelstaat Sleeswijk-Holstein. Die deelstaat aan de grens van Denemarken levert een grote bijdrage aan de Duitse energietransitie, doordat de stroom van grote windparken op land en op het Duitse deel van de Noordzee er samenkomt voor verder transport naar andere delen van Duitsland.

Tegengaan van energieverlies

De batterij moet het mogelijk maken om energieverlies bij het transformatorstation tegen te gaan. Eneco en Mitsubishi onderzoeken verder hoe lokale windparken aangesloten kunnen worden op de batterij. Bij overproductie door die windmolens, of overbelasting van het elektriciteitsnet, kan de windenergie dan in een deel van de batterij worden opgeslagen.
Bron: ANP

Meer over:

windenergie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.