Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

EU verbetert oliebestrijding Noordzee

  •  
18-11-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Olievlek_19.jpeg
Een eventuele olieramp op de Noordzee kan binnenkort beter worden bestreden. De Europese Unie heeft twee Nederlandse schepen gecontracteerd die de Nederlandse en Belgische overheid kunnen helpen bij zo'n ramp.
De schepen Interballast III en DC Vlaanderen 3000 vervoeren zand voor de Nederlandse en Vlaamse kust. Ze krijgen apparatuur aan boord om bij een ramp olievlekken op te vegen, meldde directeur Willem de Ruiter van het EU-agentschap voor maritieme veiligheid EMSA dinsdag.
De Ruiter bouwt sinds 2005 aan een netwerk van zulke 'standby-schepen' langs de Europese kusten. Volgend jaar komt er ook een dergelijk schip in de Zwarte Zee bij. Aanleiding voor deze EU-dienst is de scheepsramp met de Prestige bij Spanje in 2002. Toen kwam zoveel zware stookolie in zee dat Spanje het niet aankon.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.