Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

EU-wet verplicht duurzame investeringen

  •  
17-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
windmolen

© Foto: pixabay

Financiële instellingen als banken, pensioenfondsen en verzekeraars worden wettelijk verplicht duurzamer te investeren. Het Europees Parlement heeft ingestemd met nieuwe Europese regels die institutionele beleggers verplicht maatschappelijke belangen zoals sociale en milieueffecten van hun investeringen te laten meewegen bij investeringsbeslissingen.

Zorgvuldiger

“Nog steeds investeren grote Europese beleggers in bedrijven die in verband gebracht worden met de vernietiging van oerbossen, geweld, betalingen aan rebellengroepen, landroof en corruptie. Deze nieuwe wet eist van investeerders dat ze zorgvuldig kijken naar de risico's voor mens en milieu”, zegt rapporteur Paul Tang (PvdA).
In de nieuwe wet zijn ook transparantieregels over de duurzaamheid van financiële producten en diensten opgenomen. Die maken het voor investeerders gemakkelijker om hun geld te steken in duurzame projecten.
Bron: ANP

Meer over:

duurzaam
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.