Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Eurlings enthousiast over warmtezuil

  •  
18-03-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
warmtepaal_01.jpg
Minister Camiel Eurlings van Verkeer is zeer te spreken over de warmtezuilen waarmee de Nederlandse Spoorwegen sinds begin februari experimenteren op station Amsterdam Amstel. In reactie op vragen van het Tweede Kamerlid Wijnand Duyvendak (GroenLinks) spreekt Eurlings van een ,,goed initiatief''.
Zonnecellen op het dak van het station verzorgen de energietoevoer naar de warmtezuilen, die in een straal van 4 tot 5 meter warmte uitstralen als koukleumende reizigers een knop indrukken. Duyvendak vindt dit verspilling van duurzame energie.
Eurlings is het niet met deze kritiek eens. Hij wijst erop dat de zuilen alleen werken als het kouder is dan 12 graden, dat ze na 4 minuten automatisch uitschakelen en dat ze het verblijf van reizigers op stations veraangenamen.
Bron: ANP 

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.