Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Europees Parlement wil kippenleed tegen gaan

  •  
25-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Plofkip.jpg

© Foto: Flickr (Creative Commons)

Kippen verdienen een beter leven. Een bijna unaniem Europees Parlement roept de Europese Commissie en de EU-landen in een ‘plofkip-resolutie’ op om kippenleed in de vleesindustrie tegen te gaan.
De resolutie kwam er op initiatief van Anja Hazekamp (Partij voor de Dieren). “95 procent van alle kippen in Europa is een plofkip. De kippen worden binnen vijf weken geslacht. In die tijd zijn ze vetgemest, door hun poten gezakt en hebben ze met tienduizenden in een stal gestaan zonder ooit daglicht te zien”, zegt ze.
Het EU-parlement vraagt Brussel het welzijn van kippen in de vleesindustrie drastisch te verbeteren. Ook wil het strengere eisen voor kip die van buiten de EU komt. Onder meer Brazilië, Thailand en Oekraïne exporteren grote hoeveelheden kippen die zelfs in de bio-industrie in deze landen onder nog slechtere omstandigheden leven dan in de EU. “Als we dierenleed echt tegen willen gaan, moeten we ook aan geïmporteerde kip veel hogere eisen stellen. Anders wordt het dierenleed slechts verplaatst”, aldus Hazekamp.
Bron: ANP

Meer over:

plofkip, kippen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.