Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Euthanasie voor de oudste Sumatraanse orang-oetan in gevangenschap

  •  
19-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
orang-oetan

© Orang-oetan in gevangenschap - Bron Pixabay

De oudste Sumatraanse orang-oetan ter wereld is op 62-jarige leeftijd in de dierentuin van het Australische Perth overleden. Dat melden Australische media.
Puan werd geëuthanaseerd omdat zij leed aan veel ouderdomskwalen die haar leven ondraaglijk maakten. Apenverzorger Holly Thompson zei dat het moeilijk was maar dat het de juiste beslissing was om de oude aap een respectvol einde te geven. Puan leefde sinds 1968 in de dierentuin en is officieel opgenomen Guinness Book of Records als de oudste van haar soort. Volgens het Wereld Natuur Fonds (WNF) worden Sumatraanse orang-oetans normaal gesproken zo'n 45 jaar.
Algemeen wordt aangenomen dat Puan in 1956 is geboren in de jungle van het Indonesische eiland Sumatra. Puan had 54 nakomelingen verspreid in dierentuinen over de hele wereld. Enkele apen zijn uitgezet in de jungle van Sumatra. Volgens het WNF leven nog zo'n 5600 Sumatraanse orang-oetans in het wild.
Bron: ANP

Meer over:

orang oetan
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.