Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Evolutie of Schepping-campagne begint in Urk

  •  
18-02-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
77 keer bekeken
  •  
Darwin_ape.jpg
Makers van de Evolutie of Schepping-brochure verspreiden donderdag de eerste exemplaren in Urk. Vanaf maandag valt de folder bij alle Nederlanders door de brievenbus. Dat heeft Kees van Helden, coördinator van de campagne evolutie of schepping bekend gemaakt.
De folder stelt de evolutieleer van Darwin ter discussie. Een groep van dertig christelijke organisaties steunt de campagne.
Van Helden noemt de actie van donderdag een symbolische start van de campagne, omdat de initiatiefnemers zelf de brochure bij de inwoners van het dorp bezorgen. Om twaalf uur 's middags verzamelen zij zich bij de vuurtoren in Urk vanwaar zij beginnen met het verspreiden van de folders.
In acht pagina's proberen de schrijvers van de brochure lezers ervan te overtuigen dat de evolutieleer van Darwin technisch niet te bewijzen is en daarom net als het scheppingsverhaal gebaseerd is op geloof.
De brochure wordt als reclamefolder verspreid. Mensen die een sticker op hun brievenbus hebben geplakt tegen ongeaddresseerd reclamedrukwerk krijgen de folder niet. Aanhangers van de evolutieleer hebben in antwoord op de actie een brievenbussticker ontworpen met de tekst Nee géén creationisme, Ja wél Darwin.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.