Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Faunapassages in slechte staat

  •  
26-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
119 keer bekeken
  •  
faunapassage Noord-Holland

© Faunapassage in verval. Foto: Henny Radstaak

De faunapassages in Noord-Holland zijn in erbarmelijke staat. De ooit aangelegde paddentunnels onder wegen door en otterrichels onder bruggen blijken half of niet meer te werken. Van de tien onderzochte faunapassages bleek er geen een goed te functioneren. Volgens de fractie van de Partij voor de Dieren in de provincie Noord-Holland komt dat omdat de laatste jaren er geen inspecties meer zijn uitgevoerd en er dus ook geen onderhoud is gepleegd. 
Wanneer een klein zoogdier als een otter of bunzing bij zo’n passage komt  en er geen gebruik van kan maken, is het risico groot dat het dier de weg oversteekt en dood wordt gereden. De slechte staat van de faunapassages leidt dus tot onnodig dode zoogdieren en amfibieën, zegt de Partij voor de Dieren. Maar het is ook niet bevordelijk voor de verkeersveiligheid: als er dieren oversteken kan dat tot verkeersongevallen leiden. Hoog tijd dat de provincie aan de slag gaat met de faunapassages in Noord-Holland, zegt de PvdD.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.