Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Fenolijn 035-6711338

  •  
14-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Gierzwaluw_belterman.jpg

© Fotograaf: belterman

Ze zijn onderweg. De eerste gierzwaluwen, die in Afrika overwinteren. Over een paar weken hier weer heerlijk gierend te horen. Voor velen is dit het geluid dat de zomer aankondigt. Als je nu op vakantie gaat naar Italië, Spanje of Portugal dan kan je ze al scherend en gierend door het luchtruim zien gaan. Wie ziet en hoort de eerste gierzwaluw van 2017? Bel de fenolijn, op 035-6711338.
De meeste van onze gierzwaluwen gaan na de zomer allereerst naar Centraal Afrika om dan later zuidoostelijker te gaan overwinteren, in Tanzania en Mozambique.
De gierzwaluw heeft kenmerkende sikkelvormige vleugels. De vlucht is afwisselend met snelle, diepe vleugelslagen en lange glij- of zweefvluchten. Vaak zijn ze te zien in groepjes, waarbij ze elkaar achtervolgen en het typische gierende geluid maken.
Iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar de Vroege Vogels fenolijn op 035-6711338 .

Meer over:

fenolijn, gierzwaluw
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.