Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Fenolijn 035-6711338

  •  
04-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
koekoek_jvbeilen.jpg

© Fotograaf: jvbeilen

Het grootste vogelevenement van het jaar begint dit weekend: De Nationale Vogelweek. In heel Nederland zijn er bijna 200 verschillende vogelexcursies. Van een vogeltelling op een Noord-Hollandse golfbaan tot een workshop vogelfotografie.
Centraal staat de koekoek, eerder al gebombardeerd tot de soort van het jaar. De laatste weken druppelden ze allemaal binnen, terug van een lange trektocht vanuit Afrika. In mei gaan ze op zoek naar pleegoudervogels, die ongemerkt de koekoek eieren moeten gaan uitbroeden.
De soorten waar dit het vaakste bij gebeurt zijn de kleine karekiet, de heggenmus, de graspieper en de witte- en gele kwikstaart.
Iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar de Vroege Vogels fenolijn op 035-6711338 .

Meer over:

fenolijn, koekoek
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.