Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Fenolijn: Gierzwaluwentijd, bronstige veenmollen en een reünie van sterns

  •  
03-05-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
koninginnenpage_Paulcools

© Fotograaf: Paulcools

De gierzwaluwen zijn terug. Zo rond koningsdag (vroeger koninginnedag) worden traditioneel de eerste exemplaren gezien. Ook onze fenolijn waarnemers hebben de majestueuze vliegers volop gemeld de afgelopen week. Daarnaast ook veel waarnemingen van de zang van de nachtegaal.
Qua vlinders en libellen is het momenteel wat rustiger op ‘ons antwoordapparaat van de natuur’. Al is het volgens de Vlinderstichting nu toptijd voor koninginnenpages. Die worden niet alleen gezien in Limburg en Noord-Brabant, waar de grote vlinder vrij algemeen is, maar ook daarbuiten. Eind jaren ’80 was dat wel anders. Toen zat er alleen in het duidelijkste puntje van Limburg een populatie koninginnenpages.
Iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar de Vroege Vogels fenolijn op 035-6711338 .

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.