Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Fenolijn 035-6711338

  •  
31-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
berkinbloei_03.jpg
Het is opletten geblazen voor mensen met een berkenpollenallergie. Door het warme begin van de lente komen in het zuiden van Nederland al de eerste bomen in bloei. En dat betekent volgens allergieradar.nl ook dat de berkenpollenconcentraties de komende tijd omhoog vliegen.
Volgens Arnold van Vliet van de Natuurkalender is de berk één van de boomsoorten die vijftig jaar geleden vooral in de tweede helft van april in bloei en blad kwamen. Door de hoge temperaturen zal dat dit jaar al bijna twee weken vroeger zijn, net als het gemiddelde van de afgelopen 15 jaar. Zuid-Nederland is gemiddeld een week eerder dan Noord-Nederland met de bloei.
Ook anderen pollen zijn nu in de lucht te vinden. Uit gegevens van het LUMC blijkt dat er nu pollen van de van hazelaar, els, cypres-familie, iep, populier, es, wilg en haagbeuk kunnen worden aangetroffen.
Iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar de Vroege Vogels fenolijn op 035-6711338 .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.