Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Fenolijn 035-6711338

  •  
07-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bont_zandoogje.jpg

© Het Bont zandoogje. Fotograaf: DirkSlijkhuis

Het is nu de tijd van de zandoogjes. De vlinders worden massaal waargenomen. Dat meldt de Vlinderstichting. Maar het is niet altijd even makkelijk om de zandoogjes te herkennen. Is het een koevinkje, een bont zandoogje, of juist een hooibeestje, een bruin- of oranje zandoogje?

Herkenningskaart

De Vlinderstichting heeft een gratis herkenningskaart gemaakt waarmee je alle soorten zandoogjes gemakkelijk uit elkaar kunt houden. Het koevinkje is bijvoorbeeld een kleine donkerbruine vlinder, die je het beste kunt herkennen aan de ‘gouden oogjes’ aan de onderkant van de vleugels. De vrouwtjes zijn meestal te vinden op braam, akkerdistel en koninginnenkruid.
Iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar de Vroege Vogels fenolijn op 035-6711338 .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.