Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Fenolijn 035-6711338

  •  
21-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Biefstukzwam

© Biefstukzwam - Fotograaf jbrvdl

Het is hartje zomer met soms onstuimig weer, zoals deze week. Op sommige plekken vielen zelfs hagelbuien  terwijl het kwik de dertig graden aan tikte. In de natuur zijn er nu volop vlinders, libellen en reptielen te zien. Maar ook paddenstoelen! De biefstukzwam is de soort van 2017 en is zelfs nu goed te zien. De Nederlandse Mycologische Vereniging roept iedereen op om de schimmel, die lijkt op een lapje vlees, in kaart te brengen en de waarnemingen door te geven.

Biefstukzam

De biefstukzwam is een houtzwam en leeft aan de voet van vrij oude tot oude eiken. Hij is te zien tot en met november. De paddenstoel lijkt het meest op een stuk lever, dus leverzwam zou een betere benaming zijn geweest.
Iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar de Vroege Vogels fenolijn op 035-6711338 .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.