Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Fenolijn 035-6711338

  •  
01-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
20131211_paardenbijter.jpg
Voor een aantal libellensoorten is het nu toptijd. De komende weken zijn zowel de paardenbijter als de houtpantserjuffer volop te zien. Net als de heidelibellen. Jagende paardenbijters zijn onder meer te vinden in beschutte bosrandjes. Volgens de Vlinderstichting zijn het zowel ‘Nederlandse’ exemplaren, als individuen, die vanuit het buitenland komen.
 
De houtpantserjuffer is het beste te vinden bij bomen en struiken, in de buurt van water. Begin september zijn ze nog fris metallic groen, maar als ze ouder worden zijn ze bruin, met een metallic glans. De vrouwtjes boren hun eitjes in de bast van takken. In het voorjaar komen de eitjes uit.
 
Iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar de Vroege Vogels fenolijn op 035-6711338 .
 
Meer over het Feno-project bij De Natuurkalender .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.