Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Fenolijn 035-6711338

  •  
12-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Ooievaar in de wind

© Fotograaf: Leonphoto

Het jaarlijkse ooievaar telweekend komt eraan. Zaterdag en zondag kan iedereen meedoen. De telling wordt onder andere georganiseerd door STORK, de landelijke ooievaarswerkgroep.
Sinds het begin van de wintertellingen ligt het aantal waargenomen vogels tussen de 450 en 650 exemplaren.
Het zijn niet alleen de jonge ooievaars die in Nederland overwinteren. Door onze steeds zachtere winters hebben ook veel volwassen exemplaren niet meer de behoefte om de lange en gevaarlijke reis naar het zuiden te ondernemen.
Naar schatting zo’n 60% van de ooievaars trekt in de nazomer naar Afrika. In de jaren 80, toen de broedpopulatie alleen uit vogels van zogenaamde ooievaarsstations bestond, bleven bijna alle ooievaars in Nederland overwinteren.
Iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar de Vroege Vogels fenolijn op 035-6711338 .

Meer over:

fenolijn
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.