Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Fenolijn 035-6711338

  •  
18-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
eikenprocessierups_16.jpg
De eerste eikenprocessierupsen hebben deze week hun gevaarlijke brandharen gekregen. Nog niet eerder zaten rupsen met brandharen zo vroeg op een lage plek in de bomen. De kans op contact met brandharen neemt daardoor toe, aldus het Kenniscentrum Eikenprocessierups.

Brandharen

De rupsen die nu al brandharen hebben zitten in het derde larvestadium. Ze vormen op dit moment nog geen nesten, dus de kans op overlast van de brandharen is nu nog minimaal. De verwachting is dat de overlast over een week of twee echt begint. Als je in contact komt met de brandharen kunnen gezondheidsklachten als jeuk, huiduitslag, irritatie aan de ogen of aan luchtwegen ontstaan.
Iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar de Vroege Vogels fenolijn op 035-6711338 .
Bron: Kenniscentrum Eikenprocessierups
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.