Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Fenolijn 035-6711338

  •  
01-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dagpauwoog

© dagpauwoog, fotograaf: Cees

Ondanks de zomerse temperaturen zijn er momenteel weinig vlinders. Vooral de algemenere soorten zijn vrijwel afwezig en dat heeft alles te maken met de zogeheten ‘junidip’. Veel voorjaarsvlinders als dagpauwoog en kleine vos zijn dan uitgevlogen en de zomervlinders zijn er nog niet.
De dip was dit jaar vroeger dan ooit, niet in juni maar al in mei nam het aantal vlinders enorm af. Dat komt vooral door het aanhoudende warme en zonnige weer in mei. Vlinders vliegen bij warm weer eerder, maar ook korter. Voor de vlinders hoeft dit niet slecht te zijn. Ze hebben maar een paar goede dagen nodig om zich voort te planten. Aldus de Vlinderstichting.
De eerste ‘zomervlinders’ zijn trouwens al gemeld of zeer binnenkort te zien. De eerste soorten zijn het groot dikkopje, het bruin zandoogje en de koolwitjes.
Iets bijzonders natuurlijks gezien of een eersteling- of laatsteling, bel naar de Vroege Vogels fenolijn op 035-6711338 .
Bron: Vlinderstichting
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.