Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Fenolijn 035-6711338

  •  
08-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
sloot

© Fotograaf: zwaanbeijk

Van bloedzuiger tot rivierkreeft. Dit weekend zijn de landelijke slootjesdagen. Iedereen kan op zoek naar leven bij hem of haar in de sloot. Met dit publieksonderzoek wil het Nederlands Instituut voor Ecologie te weten komen hoe gezond de Nederlandse sloten zijn.
De waterkwaliteit staat onder druk. Volgens de Rijksoverheid halen de meeste Nederlandse waterlichamen de officiële kwaliteitsnorm niet: de chemische kwaliteit voldoet meestal niet, en de ecologische kwaliteit is vaak matig, ontoereikend of zelfs slecht. De onderzoekers van het NIOO verzamelen de resultaten van het Slootjesonderzoek en verwerken ze tot een rapport over de waterkwaliteit van Nederlandse sloten.
Er is genoeg te onderzoeken. Nederland heeft een groot netwerk aan slootjes, in totaal meer dan 330.000 kilometer.
Iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar de Vroege Vogels fenolijn op 035-6711338 .
Bron: NIOO

Meer over:

fenolijn, nioo
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.