Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Fenolijn 035-6711338

  •  
06-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Dophei_plant.jpg
Op veel plekken staat de gewone dophei nu in bloei. Vaak op de wat nattere stukken van de heide, maar ook op vrij droge zure grond en te herkennen aan de roze kleur. Dopheide is zo genoemd omdat de vruchten lijken op notendoppen. Met deze bloei is het seizoen voor veel soorten wilde bijen en sprinkhanen ook aangebroken. Het zijn de hoofdbewoners van deze heide.
De natuur kleur niet alleen roze. Door de extreme droogte van dit moment zijn veel graslanden geel en dor. De kans op natuurbranden is daarom ook behoorlijk groot. Heidevelden en bijvoorbeeld pijpenstrootje zijn nu extreem brandbaar. Op veel plekken in de natuur geldt daarom ook code oranje.
Iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar de Vroege Vogels fenolijn op 035-6711338 .

Meer over:

fenolijn, dophei, droogte
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.