Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Fenolijn 035-6711338

  •  
13-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Rivierrombout_Twan-Teunissen.jpg

© Rivierrombout. Foto: Twan Teunissen

Het is zomer dus libellentijd. Van de Weerribben tot in Zuid-Limburg, overal worden ze nu gemeld. Op de waarnemingsites komen de afgelopen dagen prachtnamen voorbij als, de Kempense heidelibel, de tangpantserjuffer, de groene glazenmaker en ook de beekoeverlibel.
Ook de rivier- en de beekrombout worden nu gezien. Doorgaans kruipen de larven van de rivierrombout in juni en juli uit de rivier, de strandjes op. Daar barst de huid van de larve open. Dit wordt ‘uitsluipen’ genoemd. Daarna gaan de rombouten zwerven. Het is een vrij zeldzame libel in Nederland. Om erachter te komen waar rivierrombouten voorkomen is het makkelijker om op zoek te gaan naar de larvehuisjes, aan de rand van de rivier.
Iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar de Vroege Vogels fenolijn op 035-6711338 .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.