Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Fenolijn 035-6711338

  •  
23-08-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Fenolijn_mobiel_63.jpg
In het Zuid-Limburgse Savelsbos hebben jongeren tijdens een zomer-natuurkamp onlangs twee nieuwe soorten bodemdieren voor Nederland ontdekt. Het gaat om een nieuwe miljoenpoot en een nieuwe springstaart.
De dieren werden aangetroffen tijdens een excursie van de JNM – Jongeren in de Natuur. De bodem in het Savelsbos bevat veel kalk en leem en is daardoor heel soortenrijk.
De nieuwe miljoenpoot heet witte ribbel. Hij is helemaal wit omdat hij bijna alleen maar onder de grond leeft, waar kleur nutteloos is. De springstaart heeft alleen een Latijnse naam: Superodontella lamellifera. Je kunt hem herkennen aan de antennen die taps toelopen. De springstaart is niet groter dan een millimeter. De JNM-leden vonden er meerdere onder de schors van een dode boom.
Iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar de Vroege Vogels fenolijn op 035-6711338 .
Bron: Anne Krediet van JNM
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.