Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Fenolijn: Comeback van de grote vos

  •  
07-06-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vos_70.jpg

© Grote vos. Fotograaf: jokenijenhuis

De grote vos is terug! Voor het eerst sinds 30 jaar plant de grote vlinder zich weer voort in Nederland. De blauwzwarte rupsen, met hun oranje stekels zijn aangetroffen, verspreid over het hele land. Ze werden vooral gevonden op de wilg en op de zoete kers.
Vliegend werd de grote vos de afgelopen jaren wel vaker in ons land gezien, maar onduidelijk was of dat ging om zwervers of dat ze zich hier ook hadden gevestigd.
Net als bij de kleine vos leven de rupsen in groepen van tientallen tot soms honderden bij elkaar. Die rupsen zijn niet gemakkelijk te vinden. Ze zitten vaak op bomen en planten, die op een beschutte plek groeien. Sommige nesten bevinden zich op grote hoogte in de bomen.
Iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar de Vroege Vogels fenolijn op 035-6711338. Met deze week nachtzwaluwen, spotvogels en een vuurvlinder.

Meer over:

fenolijn
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.