Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

En verder: Fenolijn en otters in het Naardermeer

  •  
21-06-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Rivierrombout_Twan-Teunissen.jpg

© Rivierrombout. Foto: Twan Teunissen

Met een beetje geluk kan je de komende weken getuige zijn van een heel bijzonder natuurfenomeen: het tevoorschijn komen van de rivierrombout. Larven van deze bijzondere libel kruipen uit de rivier de strandjes op. Daar barst het huidje van de larve open, en de libel sluipt uit.
De Vlinderstichting, EIS Kenniscentrum insecten en Waarneming.nl organiseren daarom vanaf dit weekend de landelijke rivierrombouttelling.
Rivierrombouten zijn het beste te vinden aan de oevers van de grote rivieren. Om uitsluipende libellen te zien moet je behoorlijk wat geluk hebben. Meer kans is er op het vinden van de larvenhuidjes.

Fenolijn

Iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar de Vroege Vogels fenolijn op 035-6711338 . Met deze week veel bloeiers, paddenstoelen en jonge kleine bonte spechten.

Naardermeer

In Vroege Vogels praat boswachter Luc Hoogenstein van Natuurmonumenten ons bij over verschillende ontwikkelingen in het Naardermeergebied. Van de allereerste voortplanting van de sierlijke witsnuitlibel , de verdere opmars van de otter tot het dramatische broedseizoen van de lokale populatie van boerenzwaluwen. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.