Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Forse stijging aantal doodgereden dieren'

  •  
19-08-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Wilde zwijnen

© wilde zwijnen, fotograaf: henrico

Er worden elke maand gemiddeld 499 reeën, wilde zwijnen, edelherten, boommarters, dassen, vossen en ander groot wild doodgereden. Dat is bijna 25 procent meer dan een jaar geleden, schrijft De Telegraaf.

Stijging

"Tot en met 16 augustus zijn dat er al 3746 en dat is in vergelijking met vorig jaar, toen we per maand iets meer dan 400 dode dieren telden, een fikse stijging", zegt voorzitter Gijs van Aardenne van de Stichting Wildaanrijdingen Nederland (SWN).
Als verklaring voor de toename geeft Van Aardenne dat wild de hort op gaat om voedsel te zoeken, doordat er vaak te veel dieren op één en dezelfde locatie leven.
"Maar de aantallen liggen nog vele malen hoger, omdat niet overal wordt bijgehouden hoeveel dieren er omkomen. Wij doen dat voor Gelderland, Noord-Brabant, Overijssel en delen van Noord-Holland, dus dit is nog maar het topje van de ijsberg."
Bron: ANP

Meer over:

aangereden, wild
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.