Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Friese vogelbond roept burgers op vogels water te geven

  •  
19-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Grutto Noordwaard

© Bron: Thomas van der Es

In Friesland wordt gevraagd aan boeren en burgers om vogels te helpen met water in de tuin en op het land. Jonge vogels zouden zwaar te lijden hebben onder de aanhoudende droogte.
Stichting Agrarisch Natuurfonds Fryslân en de Bond Friese Vogelwachten (BFVW) krijgen veel berichten over dode en verhongerde kuikens, laat Omrop Fryslân weten. Deze dagen komen kuikens massaal uit. Maar voor de ouders is het lastig om genoeg insecten te vinden door de droogte. Wormen zijn diep de grond in gekropen dus is het moeilijk voor de vogels om ze te pakken.
Ook boeren kunnen weidevogels helpen door bijvoorbeeld hier en daar water op het land te pompen en greppels vol te laten lopen. Andere vogelsoorten zoals zwaluwen hebben ook last van de droge grond. Ze hebben modder nodig om een nestje te bouwen. Wanneer je een nat modderig hoekje in de tuin maakt, kan het de vogels helpen.
Bron: NOS, Omrop Fryslân

Meer over:

water, droogte
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.