Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Galberen

  •  
18-07-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
379 keer bekeken
  •  
galberen.jpg
Duizenden beren worden in Azië in kleine kooien gevangengehouden. Het is een soort bio-industrie, want van de dieren wordt gal afgetapt. Een gruwelijk leven, noem het gerust martelen, om grondstof te verkrijgen voor zogenaamde geneesmiddelen. Het Nederlandse Alertis is al jaren bezig er iets aan te verbeteren, nu worden de eerste -kleine- stapjes gezet.
Azië heeft een beroerde reputatie als het over dierenmishandeling gaat. Oud geloof in de 'kracht' van neushoornhoorn bijvoorbeeld, daar worden honderden dieren voor afgeslacht. Een geïnstitutionaliseerde vorm van dierenleed komt op grote schaal voor in landen als Vietnam en China, waar honderden berenfarms legaal mogen werken. Bijgevoegde foto zegt al genoeg.
Tijdens een IUCN-congres in Jeju, Korea (in 2012) werd een motie aangenomen van Alertis over de berenfarms. Daar is nu nieuws over. Directeur José Kok van Alertis komt er voor naar Vroege Vogels.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.