Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Ganzen op de vlucht voor de kou

  •  
08-01-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
137 keer bekeken
  •  
ganzen_19.jpg
Duizenden en nog eens duizenden ganzen zijn de afgelopen dagen op de vlucht geslagen door het koude winterweer in Nederland en andere delen van West-Europa. Dat meldde SOVON Vogelonderzoek Nederland donderdag.
Vogeltellers in de Ooijpolder bij Nijmegen zagen de ganzen de voorbije dagen in enorme aantallen in westelijke richting vliegen. De ganzen komen uit Duitsland en Polen en zijn op zoek naar plekken waar makkelijk voedsel te vinden is. Omdat ook in Nederland op veel plekken sneeuw ligt, trekken de ganzen verder naar het westen.
Volgens vogelkenners is het gedrag een klassiek voorbeeld van de vorsttrek. Waar de beesten precies naartoe gaan, is niet duidelijk. Door het winterweer komen ook andere vogelsoorten in problemen. De kou heeft veel ijsvogels en roerdompen al het leven gekost, stelt SOVON.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.