Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Gasunie helpt bijen

  •  
19-07-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
De Gasunie heeft duizenden kilometers 'leidingstraten' door het land lopen. 'Waarom zaaien jullie die niet in met bijenbloemen?', vroeg onderzoeker Bram Cornelissen van de universiteit in Wageningen. Gasunie en WUR doen nu een proef om te zien of dat zoden aan de dijk zet.
Wilde bloemen
In enkele leidingstraten zijn wilde bloemen gezaaid. Daar worden nu op gezette tijden insecten gevangen. Die vangsten worden vergeleken met stukjes grond in de buurt waar géén wilde bloemen zijn gezaaid. Cornelissen hoopt en verwacht dat er in de 'wilde leidingstraten' veel meer bijen en andere insecten te vinden zullen zijn. "Als je al die grond bij-vriendelijk zou inrichten, krijg je automatisch een groot netwerk van 'nectar-snelwegen'. Het gebrek aan goede drachtplanten is een van de redenen waarom bijen het nu zwaar hebben."
Bij de foto: Een medewerker van de Gasunie plaatst vallen in de 'wilde leidingstraat' om te meten hoeveel insecten daar op af komen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.