Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Gedoe rond kernenergie

  •  
21-01-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kernenergie_kernreactor_ker_27.jpg
Het is hommeles met de kerncentrales in België. Zowel de reactoren in de gemeenten Doel als Tihange zijn erg omstreden. Maastricht en Aken zijn al naar de rechter gegaan om Tihange te sluiten. Deze kerncentrale werd het afgelopen jaar meerdere malen stilgelegd na technische mankementen. Eind december werd de reactor weer opgestart en de Belgische regering verlengde de levensduur tot 2025.
Die andere centrale, in Doel, is afgelopen woensdag veilig verklaard. Volgens minister Schultz van Haegen van milieu is er weinig aan de hand met de kerncentrale, net over de grens met Nederland. De milieubeweging denkt daar anders over. Volgens Peer de Rijk van milieuorganisatie WISE is de inspectie van Schultz een wassen neus.
Maandag bleek al dat minister Kamp (minister van Economische Zaken) kernenergie niet uitsluit in de toekomst. Dat kwam naar voren uit de voortgangrapportage van het energieakkoord. Volgens de Rijk is kernenergie met het klimaatakkoord van Parijs een stuk populairder aan het worden. Zo zijn er verschillende landen, zoals India, die hun broeikasreductie van plan zijn te halen met deze vorm van energie.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.