Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

‘Geef grazers Oostvaardersplassen de ruimte’

  •  
18-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Oostvaardersplassen konik

© Koniks in de Oostvaardersplassen - Fotograaf Mauricevandoorn

De dieren in natuurgebied Oostvaardersplassen moeten meer ruimte krijgen. Dat kan door alsnog een verbinding te maken met het Horsterwold, een bosgebied nabij Zeewolde. Zeven dier- en natuurorganisaties dringen daar bij de provincie Flevoland op aan.

Plannen voor een verbinding

De organisaties wijzen erop dat er al lang plannen lagen voor deze verbinding, tot het kabinet daar in 2010 een streep door zette. De edelherten, Heckrunderen en konikpaarden in de Oostvaarsdersplassen kunnen beter uit de voeten in een groter gebied waar ze tijdens strenge winters bijvoorbeeld voedsel en beschutting kunnen vinden.

Afschieten tot minimum beperken

De Dierenbescherming, Caring Vets, Dierbaar Flevoland, Fauna4Life, IVN, SoortenNL en de Zoogdiervereniging willen recreatie in het grotere natuurgebied beperken tot de randen ervan. Ook vinden ze dat het afschieten van dieren echt tot een minimum zou moeten worden beperkt. Afgelopen winter stierven fors meer grazers dan voorgaande jaren, de meeste werden afgeschoten omdat ze te zwak waren om de winter te overleven.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.