Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Geen broedsucces voor scholekster

  •  
05-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
121 keer bekeken
  •  
scholekster jongen
Afgelopen broedseizoen verliep dramatisch voor de scholekster. Op het agrarisch gebied is steeds minder ruimte en door zomerstormen worden nesten op de kwelders aan de kust steeds vaker weggespoeld.

Wadvogel

De zwart-witte vogel met oranje snavel en kenmerkende roep is een van de opvallendste vogels van het wad. Ze broeden in kwelders, op weilanden en op platte daken. In de winter verblijven alle scholeksters echter in de Waddenzee en de Delta.

Terugloop

Maar het gaat al jaren niet goed met de scholekster. Onderzoekers proberen in kaart te brengen wat de oorzaken zijn van de afname. Ook denken ze over maatregelen die het tij kunnen keren. Het onderzoek naar scholeksters loopt al jaren op diverse Waddeneilanden; dit jaar wordt voor het eerst ook de populatie op Ameland onderzocht.

Meer over:

scholekster
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.