Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

"Geen circussen met wilde dieren "

  •  
26-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
67 keer bekeken
  •  
circus.jpg
De Partij voor de Dieren Amsterdam heeft vandaag schriftelijke vragen gesteld aan wethouder Dierenwelzijn Eric van der Burg (VVD) over de mogelijke komst van Circus Herman Renz. De reden hiervoor is dat Circus Herman Renz in zijn shows wilde dieren gebruikt, zoals leeuwen en tijgers. De gemeente Amsterdam geeft officieel de voorkeur aan circussen zonder wilde dieren.
Het circus deed een vergunningaanvraag bij Stadsdeel Zuid om in augustus en september een circus te kunnen houden. Vorig jaar nam de Amsterdamse gemeenteraad een motie aan die via een voorkeursbeleid moet verhinderen dat circussen met wilde dieren een vergunning krijgen om een circus te houden.
Onderzoek welzijn circusdieren
Uit onderzoek van Wageningen UR in opdracht van het ministerie van LNV blijkt dat het welzijn van dieren in circussen ernstig wordt aangetast. In Oostenrijk en recentlijk ook in Engeland is daarom al een nationaal verbod van kracht op circussen met wilde dieren.
Bron: Partij voor de Dieren
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.