Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Geen ruimte en geld voor corridor met de Oostvaardersplassen

  •  
10-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
171 keer bekeken
  •  
edelhert

© Edelhert in de Oostvaardersplassen - Fotograaf Rocoro

Gelderland heeft geen ruimte en geen geld om een verbinding te maken met de Oostvaardersplassen in Flevoland. Een corridor tussen de Oostvaardersplassen en de Gelderse Veluwe wordt genoemd als een optie om de problemen met de grote grazers in het Flevolandse natuurgebied op te lossen, maar Gelderland gaat dat niet doen.

Verbinding tussen Oostvaardersplassen en Gelderse Veluwe

Dat laten Gedeputeerde Staten van Gelderland dinsdag weten naar aanleiding van vragen van de Partij voor de Dieren over de kwestie. Eind deze maand wordt een rapport verwacht dat op verzoek van de provincie Flevoland is gemaakt over nieuw beleid voor de Oostvaardersplassen. In dat omheinde gebied gaan nu veel herten, runderen en paarden dood, omdat er in de winter te weinig voedsel voor ze is.

Rijk schrapte de robuuste verbinding'

Bij de opening van de Oostvaardersplassen was het de bedoeling dat er een corridor met Gelderland zou komen. Door allerlei oorzaken is dat er nooit van gekomen. Gelderland stelt dat het Rijk de 'robuuste verbinding' in 2010 heeft geschrapt. Zo'n verbinding past nu niet meer in het Gelderse natuurbeleid. Gelderland heeft op andere plekken rond de Veluwe wel poorten aangelegd zodat edelherten zelfs naar Duitsland kunnen trekken.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.