Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Geluidenquiz - week 13_26_03_2015

  •  
29-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bijenkast.jpg
De oplossing van deze week: honingbij. Dit bijzondere geluid is het tuten en kwaken van een honingbijkoningin (moer). Zodra de eerste jonge moer uit haar cel in de bijenkast komt, zal ze gaan tuten. Hierdoor weten de andere jonge moeren dat ze nog even in hun dop moeten blijven zitten. Zo voorkomen ze een gevecht. Ze beantwoorden het tuten met het lagere kwaken.
Zodra de eerste tuter met de eerste nazwerm is vertrokken, houdt het tuten op. Maar niet voor lang, omdat een van de kwakers de volgende tuter wordt en ook weer met een nazwerm vertrekt. Dit gaat zo door totdat alle kwakers op zijn. De laatste moer blijft in het volk omdat ze geen gekwaak meer hoort of totdat het volk het welletjes vindt (te klein wordt) en de laatste kwakers afsteekt.
Bron: Imkerpedia

De winnaar is
 
Ook in 2015 is er weer elke week een bijzonder natuurgeluid. Je krijgt een week de tijd om uit te vinden wat het is, want de volgende zondag vertellen we meer over het mysterieuze geluid. We houden elke week de stand bij van inzenders die het goed hebben dus het gaat lonen als je elke week meedoet.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.