Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Geluidenquiz - week 21_22_05_2015

  •  
24-05-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
eidereend_01.jpg

© Portret van een mannetje Eidereend. Fotograaf: Paulcools

Het geluid van deze week is de eidereend
Eiders zoeken zwemmend en duikend naar hun voedsel. Ze kunnen daarbij tot wel 10 meter diepte duiken, speurend naar schelpdieren die op de bodem leven. Onderzoekers van IMARES schatten dat eidereenden in de Waddenzee 14,7 miljoen kilo schelpdiervlees per jaar opeten. De eiders slikken de schelpen in z'n geheel in en in de sterke spiermaag worden de schelpen vervolgens vergruisd.
eidereend-krab
Deze stoere eider man verorbert een krabbetje waarvan hij eerst vakkundig de poten heeft verwijderd. Fotograaf: WillemdeWolf.
De winnaar is Nicolien Drost
 
Ook in 2015 is er weer elke week een bijzonder natuurgeluid. Je krijgt een week de tijd om uit te vinden wat het is, want de volgende zondag vertellen we meer over het mysterieuze geluid. We houden elke week de stand bij van inzenders die het goed hebben dus het gaat lonen als je elke week meedoet.
Bron: Ecomare
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.